Strandvägen 1

Restaurang med bästa läget

Den 20 april 2013 slog restaurang Strandvägen 1 upp portarna till de nybyggda lokalerna med oslagbart läge och utsikt över Nybroviken och Dramaten. Där det tidigare hade varit kontor fanns nu en restaurang som både stockholmare och turister snabbt tog till sitt hjärta. Nästan för snabbt enligt restaurangchef Marcus Wallén!

Brandlarmet tömde restaurangen

– Våren och sommaren 2013 var otroligt fin vädermässigt så vi fick fullsatt från första dagen. Roligt, men inte helt lätt när man ska trimma in en ny restaurang, säger Marcus.

– Det blev inte lättare av att brandlarmet gick i tid och otid, ett fel vid installationen gjorde att gästerna i hela restaurangen var tvungna att evakuera, ibland mitt i måltiden.

– Det var verkligen en flygande start, på alla sätt, minns Marcus.

Restaurangchef Marcus Wallén, Strandvägen 1.

Först middag – sen Dramaten

Nu, tre år senare, är Strandvägen 1 väl etablerad i Stockholms krogliv. Det unika läget vid Strandvägens början har fortfarande sin attraktionskraft på olika gäster och köksmästare Mattias Berggrens mat är mycket uppskattad.

– Vi vill ha en blandad publik, säger Marcus Wallén. Hit kommer lunchgäster som har sina möten vid lunchbordet. Vi har After Work-gäster och teaterbesökare som äter en tidig middag innan föreställningen börjar. Och på kvällarna kommer många gäster från kvarteren i närheten.

Fler restauranger längst Strandvägen

Ängsholmens Båtcharter

Gör er måltid till en utflykt! Ängsholmens båtcharter håller måltider för större sällskap och evenemang till havs. Det passar perfekt om du och ditt företag vill göra något roligt på kickoffen eller varför inte födelsedagsfest eller bröllopsmiddag till havs. Ät läckra måltider på båten tillagade av duktiga kockar med känsla för skärgårdsmat.

Läs mer om Ängsholmens Båtcharter

Bistro Linné

Njut av moderna och lyxiga rätter inspirerade av svenska klassiker på Bistro Linnés vackra uteservering på Strandvägen 9. Här kan man studera folklivet samtidigt som man har utsikt över vackra Nybroviken.

Bistro Linné är ett av de mest välbesökta resturangerna på Strandvägen. Det ligger vackert till och serverar fantastisk mat.

Läs mer om Café Linné

Ångbåtsbryggan

Ångbåtsbryggan är en unik kulturhistorisk mötesplats - en högklassig restaurang flankerad av fyra flytande museum på Strandvägen. Ända sedan konst- och industriutställningen 1897 har Strandvägen varit ett av de populäraste flanörstråken för stockholmarna.

Restaurangens koncept bygger på kulturen som omgärdar ångfartygen.

Läs mer om Ångbåtsbryggan